Flag

Biscuiți de la bunica

despre 6 bucăți
Ușoară
60
Rețetă uşor de preparat, gust clasic
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu Creioane pentru decor Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 mlulei
4 picăturiEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
1 lingurițăBicarbonat de amoniu Dr. Oetker
suc de lămâie
570 gfăină
Pentru decorare
zahăr pudră

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
1

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.

3

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți (pentru biscuiți aveți nevoie și de un tipar de hartă 20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod.

4

Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Durată de coacere: despre 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

5

Decor: Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră.

  • Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu Creioane pentru decor Dr. Oetker.