Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Blondie

Brownies cu fulgi de migdale

24 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Blondie

Pentru aluat:

100 g ciocolată albă
175 g unt sau margarină moale
250 g zahăr
1 praf sare
3 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Se jumătate din tava de copt. Ciocolata se topește pe baie de vapori. Cuptorul se preîncălzește.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

2

Aluat: Untul sau margarina se pun într-un vas de mixare și se spumează folosind mixerul (paletele de batere). Amestecând continuu, se adaugă treptat zahărul și sarea până ce se obține o masă omogenă, legată. Se încorporează ciocolata topită (se pune deoparte o lingură de ciocolată) apoi unul câte unul, ouăle, fiecare ou la circa ½ minute, amestecând cu mixerul la viteză mare. Făină se cerne printr-o sită împreună cu praful de copt apoi se încorporează în compoziție în două porții, amestecând cu mixerul la viteză medie. Se încorporează și migdalele, punând deoparte o lingură cu vârf. Aluatul se întinde în jumătatea unsă de tavă și se nivelează. Peste aluat se pune o folie de aluminiu pliată, apoi se coace.

Durată de coacere: aproximativ 30 Min.

Prăjitura se lasă în forma de copt, pe un grătar de bucătărie, să se răcească.

3

Decorare: Migdalele se coc într-o tigaie teflonată până ce capătă o culoare brun-aurie, apoi se lasă să se răcească. Ciocolata pusă deoparte se introduce într-o pungă care se taie la un colț și din poș-ul astfel confecționat ciocolata se întinde decorativ peste prăjitură. Se presară imediat (înainte ca ciocolata să se întărească) și migdalele. Prăjitura se taie în bucăți, după dorință în formă de pătrate sau de romburi.

Informații nutriționale pentru rețeta Blondie

Per porție / bucată Per 100 g / ml