Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Compot de pere cu scorțișoară

Aroma delicată de scorțișoară

aprox. 10 borcane (250 ml)

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Compot de pere cu scorțișoară

1 ½ kg pere
1200 ml apă
400 g zahăr
3 batoane scorțișoară
1 vârf de cuțit Conservant Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Perele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Feliile de pere se așează strâns unele lângă altele în borcane. Cuptorul se preîncălzește.

Cuptor electric: 150°C

Cuptor cu aer cald: 130°C

2

Preparare: Se fierbe apa cu zahărul și cu batoanele de scorțișoară, într-o oală, până când zahărul se dizolvă complet. Se scot batoanele de scorțișoară și se dizolvă conservantul. Lichidul se toarnă în borcane, astfel încât să acopere complet fructele. Se închid borcanele cu capace Twist-Off și se așază într-o cratiță. Se toarnă apă clocotită în cratiță, astfel încât borcanele să fie scufundate în apă aprox. 2 cm. Cratița se introduce în cuptor și se lasă la sterilizat.

Durată de coacere: aproximativ 60 Min.

3

Borcanele se răstoarnă pe capac și se lasă astfel circa 5 minute.

Informații nutriționale pentru rețeta Compot de pere cu scorțișoară

Per porție / bucată Per 100 g / ml