Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Covrigi tradiționali

Ideali pentru momentele când ai poftă de ceva dulce

12 bucăți

grad de dificultate mediu 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Covrigi tradiționali

Pentru aluat:

1 cutie Mix pentru Gogoși Dr. Oetker
200 ml lapte călduț
150 g unt topit și răcit
½ linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
50 g Stafide aurii Dr. Oetker

Pentru decorare:

50 g fulgi de migdale
1 ou

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Cu ajutorul unui mixer (spirale) se amestecă, timp de 2 minute, Mixul pentru Gogoși, laptele, untul, esența de rom și stafidele până la obținerea unui aluat omogen. Acesta se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 45 – 60 de minute.

2

Aluatul dospit se împarte în 12 părți egale din care apoi se formează rulouri subțiri de cca. 20 cm lungime. Din aceste rulouri se modelează diferite forme (de spirale, de opt etc.) care se așează în tava de copt unsă în prealabil. Se mai lasă la dospit încă 20 de minute, apoi se ung cu ou bătut, iar deasupra se presară feliile de migdale. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 25 Min.

Informații nutriționale pentru rețeta Covrigi tradiționali

Per porție / bucată Per 100 g / ml