Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Dulceață catifelată de afine și coacăze

Compoziție din boabe de primă clasă

5 borcane (250 ml)

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Dulceață catifelată de afine și coacăze

600 g afine pasate (obținute din circa 900 g afine proaspete sau congelate)
600 g coacăze roșii pasate (obținute din circa 1100 g de afine proaspete sau congelate)
1 plic Gelfix cu îndulcitor din Stevia Dr. Oetker
350 g zahăr

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Afinele se spală și se zdrobesc. În cazul afinelor congelate acestea se lasă la dezghețat. Se pasează apoi printr-o sită și se cântăresc 600 g. Coacăzele se spală, se desprind de pe ciorchini și se zdrobesc. În cazul coacăzelor congelate acestea se lasă la dezghețat. Se pasează apoi printr-o sită și se cântăresc 600 g.

2

Preparare: Piureurile de fructe si conţinutul plicului amestecat în prealabil cu zahărul, se adaugă peste fructe şi se amestecă foarte bine. Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Se fierbe minim 3 minute si apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le până în buză. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.

Informații nutriționale pentru rețeta Dulceață catifelată de afine și coacăze

Per porție / bucată Per 100 g / ml