pentru rețeta Dulceață de caise cu ceai de fructe
400 ml | apă |
750 g | caise |
150 g | morcovi |
200 ml | suc de mere (din comerț) |
3 pliculețe | ceai de fructe |
1 plic | Sare de lămâie Dr. Oetker |
500 g | zahăr |
1 plic | Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker |
Pregătire: Se spală căpșunile, se lasă să se scurgă, se îndepărtează cozile, se taie mărunt și se cântăresc 600 g. Se procedează la fel cu zmeura și apoi se cântăresc 400 g.
Mod de preparare: Fructele, Zahărul vanilinat Bourbon și plicul de Gelfix Super 3:1 amestecat în prealabil cu zahărul, se pun într-o oală și se amestecă până la omogenizare. Se pun la foc moderat, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă în clocot 3-5 minute amestecând tot timpul. Se îndepărtează spuma cu o lingură. Se ia oala de pe foc, se umplu borcanele, se sigilează și se lasă 5 minute să se sprijine pe capac.
Per porție / bucată | Per 100 g / ml |
---|