Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Dulceață de caise și pere cu alune crocante

Cea mai bună dulceață pe care o puteți face

5 borcane (250 ml)

grad de dificultate redus 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Dulceață de caise și pere cu alune crocante

700 g caise
300 g pere
100 g alune
350 g zahăr
1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Se spală caisele, se scot sâmburii şi se taie mărunt, apoi se cântăresc 700 g. Se curăţă perele de coajă şi se taie în bucăţi mari, apoi se cântăresc 300 g. Pasaţi perele.

2

Mod de preparare: Fructele şi alunele crocante se pun într-o oală şi se amestecă bine cu zahăr şi cu Gelfix Super 3:1. Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos.

Informații nutriționale pentru rețeta Dulceață de caise și pere cu alune crocante

Per porție / bucată Per 100 g / ml