Flag

Fursecuri cu fulgi de ovăz

despre 10 - 12 porții
Medie
60
Fursecuri cu fulgi de ovăz: Rețetă sănătoasă și delicioasă, crocante la exterior și moi în interior. Perfecte pentru gustări.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de Finesse coajă rasă de lămâie puteți folosi și Finesse coajă rasă de portocale, iar fursecurile le puteți decora cu glazură de ciocolată.
Recipe Tips
Fursecurile pot fi păstrate în doze ermetic închise până la 2-3 săptămâni.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gunt sau margarină moale
150 gzahăr brun
despre 6 - 8 picăturiEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1ou
200 gfulgi de ovăz
100 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
2 plicuriFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează treptat zahărul brun și esența. Se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează oul, se bate circa jumătate de minut.

2

Se amestecă fulgii de ovăz cu migdalele, praful de copt și Finesse-ul iar circa două treimi din acest amestec se încorporează în aluat, folosind mixerul, la viteză medie. Restul amestecului se încorporează în aluat, manual, prin frământare, pe un blat de bucătărie, tapetat cu făină. Aluatul se împachetează în folie de prospețime și se păstrează la rece.

3

Pe un blat de bucătărie, tapetat cu făină, se întinde aluatul. Din foia de aluat obținută se decupează mici rondele, care se așază în tava de copt (tapetată cu hârtie de copt). Tăvile cu fursecuri se coc pe rând (în cazul cuptoarele cu aer cald se pot coace concomitent).

Durată de coacere: despre 12 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Fursecurile se scot din tavă, cu hârtia de copt, și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • În loc de Finesse coajă rasă de lămâie puteți folosi și Finesse coajă rasă de portocale, iar fursecurile le puteți decora cu glazură de ciocolată.
  • Fursecurile pot fi păstrate în doze ermetic închise până la 2-3 săptămâni.