Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Fursecuri semilună de vanilie

Desert aromat de Crăciun

aprox. 100 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Fursecuri semilună de vanilie

Pentru aluat:

250 g făină
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
3 gălbenușuri
200 g unt sau margarină
125 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru decorare:

50 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

Aluat:

Se amestecă făina cu praful de copt apoi se cerne amestecul într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, gălbenușurile, untul sau margarina și migdalele. Se amestecă folosind mixerul cu paletele de frământat, la început scurt, la viteză mică apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen. Aluatul obținut se frământă pe o suprafață de lucru până ce capătă un aspect omogen, neted. Dacă devine lipicios se păstrează în frigider pentru un timp. Se formează din aluat mici rulouri (cârnăciori) de grosimea unui stilou. Se taie în bucăți lungi de 5-6 cm care se apasă ușor la capete și se îndoaie sub forma unei semilune. Se așează în tava de copt.

Cuptor electric: 170°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 10 Min.

Decor:

Se cerne zahărul pudră, se amestecă cu zahărul vanilinat și se presară peste frusecurile calde.

Informații nutriționale pentru rețeta Fursecuri semilună de vanilie

Per porție / bucată Per 100 g / ml