Flag

Gugelhupf clasic

despre 10 - 15 bucăți
Medie
20
O alegere perfectă pentru micul dejun sau evenimente festive, Gugelhupf-ul vă va cuceri cu siguranţă.
Cu o crustă aurie și un miez moale și aerat, Gugelhupf este un desert perfect pentru a-l împărți cu familia sau pentru a aduce o notă specială la evenimentele dvs. Lăsaţi-vă captivat de aromele învăluitoare și de aspectul atrăgător al acestei reţete delicioase.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat Gugelhupf
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
200 mlfrișcă
200 gunt sau margarină moale
500 gfăină
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
6 picăturiEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
1 prizăsare
4ouă
150 gStafide aurii Dr. Oetker
100 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
Pentru forma de copt
pesmet sau migdale curățate de coajă și mărunțite

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Preparare Gugelhupf

Pentru aluat, se amestecă într-un vas mic drojdia cu zahărul și frișca , apoi se lasă circa 15 minute la temperatura camerei. Untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.

2

Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de lămâie, sarea, ouăle, untul sau margarina și compoziția cu drojdie, folosind mixerul, spiralele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Se încorporează stafidele și migdalele. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la crescut. până ce își mărește vizibil volumul (circa 25-30 de minute).

3

Se unge și se tapetează cu pesmet sau cu migdale mărunțite forma de Gugelhupf (Ø 24 de cm). Aluatul se mai framântă încă o dată, apoi se toarnă în forma de copt, se acoperă și se lasă iarăși la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (20-25 de minute). Forma se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 60 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Prăjitura se lasă circa 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.