Flag

Lăbuțe și moțuri

despre 10 - 12 porții
Medie
80
Un desert delicios pentru copii
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
250 gunt sau margarină moale
175 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
175 gfăină
175 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
75 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
Pentru decorare
50 gvișine confiate
100 gglazură de ciocolată amăruie
4 - 6 linguridulceață de caise

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Pentru aluat, untul sau margarina se freacă spumă cu mixerul, folosind paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează treptat zahărul și zahărul vanilinat. Ingredientele se mixează până se obține o cremă omogenă. Se încorporează oul, se amestecă circa jumătate de minut.

2

Făina se amestecă cu amidonul, se cerne și se încorporează în cremă, în porții mici, folosind mixerul, la viteză medie. La final se încorporează migdalele. Aluatul se introduce într-un poș cu orificiu în formă de stea iar jumătate din cantitate se repartizează în tava sub formă de lăbuțe, iar cealaltă jumătate sub formă de moțuri.

3

Vișinele se taie în bucățele mici și se decorează cu ele moțurile de aluat. Tăvile se coc pe rând (în cazul cuptoarelor cu aer cald se pot coace concomitent).

Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

4

Fursecurile se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

5

Pentru decorare, se topește glazura într-un vas, pe baie de aburi, la foc mic. Jumătate din cantitatea de „lăbuțe" se unge pe partea netedă cu un strat subțire de glazură, apoi se lipesc două câte două lăbuțe, cu partea unsă în interior.

6

Cealaltă cantitate rămasă de „lăbuțe" se unge în același fel, dar cu dulceață, apoi se asamblează în modul descris la pasul anterior.

7

Lăbuțele se scufundă cu vârful în glazură, se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se întărească glazura.