Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Pâine albă

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pâine albă

Pentru aluatul dospit:

500 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
aproximativ 1 linguriță zahăr
aproximativ 1 linguriță sare
2 ouă
1 gălbenuș
100 ml lapte călduț
150 g cremă de brânză

Pentru ungere:

apă

Formă de chec (11 x 30 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia iar apoi se adaugă zahărul, sarea, ouăle, gălbenușul, laptele și crema de brânză.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc căld, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se așază în forma de copt (unsă și tapetată cu semințe de susan, 30 x 11 cm). Aluatul se lasă din nou la dospit, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).

4

Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit pe lungime, la o adâncime de circa 1 cm. Se unge apoi apă. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 45 Min.

5

Pâinea se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Pâine albă

Per porție / bucată Per 100 g / ml