Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Pâine coaptă în cutie metalică

Pentru o masa bogată

aprox. 2 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pâine coaptă în cutie metalică

Pentru 2 cutii metalice (capacitate 750 ml):

350 ml lapte
250 g făină de secară tip 1150
250 g făină de grâu tip 1050
1 cub Drojdie proaspătă Dr. Oetker
1 linguriță zahăr
2 lingurițe rase sare

Adițional:

4 linguri semințe de dovleac
4 linguri alune de pădure

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Aluat: Se încălzește laptele. Se toarnă într-un vas de mixat ambele tipuri de făină, iar peste făină se fărâmițează drojdia. Se adaugă restul de ingrediente și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, iar apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul. Se ung cu grăsime cutiile și se tapetează cu făină. Indicație: Folosiți cutii metalice simple, fără capac. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în două părți. Într-una se încorporează semințele de dovleac, iar în cealaltă alunele. Se introduce aluatul în cutii și se lasă încă o dată la crescut, până când își mărește vizibil volumul. Se introduce pâinea la cuptor (cutiile se așază pe grătar), în partea de jos a acestuia.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 40 Min.

Se desprind pâinile din cutii și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Pâine coaptă în cutie metalică

Per porție / bucată Per 100 g / ml