Flag

Pâine cu stafide

despre 10 porții
Ușoară
40
Pentru o masă bogată și gustoasă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pâinea cu stafide se pretează foarte bine la congelare.
Recipe Tips
Puteți adăuga suplimentar, în aluat, încă un plic de Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
100 gzahăr
1 prafsare
2ouă
200 mllapte
75 gunt sau margarină moale
150 gStafide aurii Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Pentru aluat, într-un vas de mixat se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, ouăle, laptele și untul sau margarina.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Se frământă aluatul pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, și se încorporează stafidele. Aluatul se așază în forma de copt (unsă, 30 x 11 cm). Aluatul se acoperă din nou și se lasă încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).

4

Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit, de câteva ori, pe lățime. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

  • Pâinea cu stafide se pretează foarte bine la congelare.
  • Puteți adăuga suplimentar, în aluat, încă un plic de Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker.