Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Pizza

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pizza

Pentru aluat:

50 g unt sau margarină moale
250 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
125 ml lapte călduț
1 praf sare

Pentru umplutură:

175 g salam feliat
4 roșii
1 ardei gras roșu
100 - 150 g brânză Emmentaler
1 praf sare
piper măcinat
rozmarin
cimbru

Formă rotundă de copt (Ø 28 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se topește într-un vas untul sau margarina și se lasă să se răcească.

2

Făina se amestecă cu drojdia, apoi se adaugă laptele, untul sau margarina și sarea.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).

4

Aluatul se scoate din vas și se mai frământă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină. Apoi se întinde într-o foaie de formă rotundă și se așază în forma de copt (unsă, Ø 28 cm). Se înțeapă aluatul cu o furculiță în mai multe locuri.

5

Pentru umplutură, se taie în sferturi feliile de salam iar roșiile si ardeiul fâșii.

6

Cele trei ingrediente se distribuie alternativ peste aluat. Apoi se rade și se presară brânza Emmentaler. După gust, se presară sare, piper, rozmarin și cimbru. Pizza se lasă încă o dată la dospit, la loc cald, (circa 15 minute), apoi se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: aproximativ 30 Min.

7

Pizza de scoate din tavă și se servește caldă.

Informații nutriționale pentru rețeta Pizza

Per porție / bucată Per 100 g / ml