Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu carne tocată și praz

Simplu de făcut și la îndemâna oricui

1 bucată

grad de dificultate redus 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu carne tocată și praz

Pentru umplutură:

1 ceapă
500 g praz
1 cutie porumb (cantitate netă: 285 g)
250 g mozzarella
2 linguri ulei
300 g carne tocată
1 linguriță piper măcinat
½ linguriță coriandru măcinat
300 g smântână
4 ouă
aproximativ 10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker

Pentru aluat:

375 g făină
1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
1 praf sare
175 ml apă caldă
5 linguri ulei

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se unge tava și se preîncălzește cuptorul.

2

Pentru umplutură: se curăță și se taie mărunt ceapa. Se spală prazul și se taie în rondele cu lățimea de cca.1cm. Se lasă porumbul la scurs. Se taie cubulețe mozzarella. Se pune într-o oală uleiul la încins și se călește puțin carnea tocată. Se adaugă și ceapa și se călește puțin. Carnea se condimentează cu sare, piper și coriandru. Se adaugă prazul și se acoperă cu un capac. Umplutura se lasă la înăbușit, la foc mic, timp de 10 min. După ce se lasă puțin la răcit, se încorporează mozzarella și porumbul.

3

Într-un vas pentru mixer se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se prelucrează cu ajutorul unui mixer, timp de 2 minute, până la omogenizare. Aluatul obținut se întinde în tavă. Se amestecă smântâna, ouăle și amidonul și apoi se încorporează în compoziția de carne tocată. Umplutura se întinde peste aluat. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos a acestuia.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: 30 Min.

4

Plăcinta se servește cât încă este caldă.

Informații nutriționale pentru rețeta Plăcintă cu carne tocată și praz

Per porție / bucată Per 100 g / ml