Flag

Plăcintă Stollen

despre 40 bucăți
Ușoară
60
Deliciu clasic
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru un gust exotic, în locul fructelor confiate puteți folosi curmale sau smochine confiate.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
150 mllapte
750 gfăină
2 cuburiDrojdie proaspătă Dr. Oetker
150 gzahăr
100 gMarțipan Dr. Oetker
despre 2 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
0,5 lingurițesare
2ouă
250 gunt moale
100 gportocale confiate
100 glămâie confiată
250 gfructe de pădure
Adițional
100 gunt
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Tava de copt se tapetează cu 3 straturi de hârtie de copt (în acest fel plăcinta nu se va arde pe fund). Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul dospit: Se pune făina într-un vas înalt, iar în mijloc se formează o adâncitură, în care se adaugă drojdia mărunțită, o linguriță de zahăr și laptele cald. Cele 3 ingrediente (zahărul, laptele și drojdia) se amestecă cu puțină făină folosind o furculiță. Aluatul obținut se lasă cca. 15 minute, în repaus, la temperatura camerei. Marțipanul se rade grosier pe o răzătoare. Restul de zahăr, aroma de vanilie, Finesse-ul, sarea, ouăle și untul se adaugă peste aluatul inițial, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat) la început scurt la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute până ce se obține un aluat omogen. În aluatul obținut, se încorporează prin frământare, pe o suprafață tapetată cu făină, marțipanul răzuit, lămâile confiate, portocalele confiate și fructele de pădure. Aluatul se acoperă și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește în mod clar, vizibil, volumul.

3

Aluatul se împarte în 2 porții egale. Din fiecare jumătate, se formează câte un rulou, cu o lungime de 30 cm. Cu un sucitor se formează o adâncitură de-a lungul, în mijlocul fiecărui rulou. Se formează apoi cu mâna forma specială de "tunel". Cele 2 bucăți de plăcintă se așază în tava de copt, se acoperă din nou și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț, până când își măresc în mod clar, vizibil volumul. Apoi se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din treimea inferioară.

Durată de coacere: despre 55 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

4

Plăcinta cu hârtia de copt se lasă pe un grătar de bucătărie și se unge cu unt topit, apoi se lasă să se răcească.

5

Decor: Se pudrează cu zahăr pudră și zahăr vanilinat.

  • Pentru un gust exotic, în locul fructelor confiate puteți folosi curmale sau smochine confiate.