Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Prăjitură cu brânză Mascarpone

Rețetă finlandeză

aprox. 12 porții

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu brânză Mascarpone

Pentru blat:

175 g turtă dulce sau biscuiți Bastogne
75 g unt topit

Pentru cremă:

3 foi Gelatină Dr. Oetker
200 ml smântână
2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
500 g brânză Mascarpone
200 g zahăr pudră
1 linguriță Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
2 linguri apă clocotită

Pentru decorare:

fructe de pădure (afine, cireșe proaspete, struguri etc.)
1 lingură Ornamente din ciocolată Dr. Oetker
1 lingură Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se tapetează cu hârtie de copt fundul formei de copt rotunde cu margine detașabilă. Biscuiții se zdrobesc și se amestecă în untul topit. Amestecul astfel obținut se repartizează în forma de copt și se presează pentru a obține o suprafață cât mai uniformă. Se păstrează în frigider în timp ce se prepară crema.

2

Se înmoaie foile de gelatină într-un bol cu apă rece, pentru circa 5 minute.

3

Se bate spumă smântâna pentru frișcă.

4

Se râșnește vanilia într-un bol apoi se amestecă cu brânza mascarpone și cu zahărul pudră folosind un mixer. Se adaugă aroma de portocale.

5

Se fierbe apa. Gelatina se scurge presând-o ușor între degete apoi se disperesează în apă. Se adaugă în amestecul de brânză sub amestecare continuă cu mixerul.

6

Se adaugă frișca și se încorporează cu grijă, folosind mixerul.

7

Se întinde crema peste foaia de biscuiți. Se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă în frigider pentru cel puțin 4 ore ca să se lege.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjitură cu brânză Mascarpone

Per porție / bucată Per 100 g / ml