Flag

Prăjitură cu brânză Mascarpone

despre 12 porții
Medie
60
Rețetă finlandeză plină de prospeţime şi savoare
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de esență de portocale se poate folosi esență de mentă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
175 gturtă dulce sau biscuiți digestivi
75 gunt topit
Pentru cremă
3 foiGelatină Dr. Oetker
200 mlsmântână pentru frişcă
2 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
500 gbrânză Mascarpone
200 gzahăr pudră
1 lingurițăEsență de portocale 38 ml Dr. Oetker
2 linguriapă clocotită
Pentru decor
fructe de pădure (afine, cireșe proaspete, struguri etc.)
1 lingurăOrnamente din ciocolată Dr. Oetker
1 lingurăOrnamente Delicii perlate Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Ornamente din ciocolată Dr. Oetker
Picture - Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
1

Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă cu margine detașabilă. Turta dulce sau biscuiții se zdrobesc și se amestecă cu untul topit. Compoziţia astfel obținută se repartizează în forma de copt și se presează până se obține o suprafață cât mai uniformă. Se ţine la frigider, în timp ce se prepară crema.

2

Se lasă să se înmoaie 5 minute foile de gelatină, într-un bol cu apă rece.

3

Se bate spumă smântâna pentru frișcă.

4

Se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră folosind un mixer, la viteză mică. Se adaugă esența de vanilie sau de portocale.

5

Gelatina se scurge presând-o ușor între degete, apoi se adaugă apa clocotită și se amestecă până la dizolvare. Se adaugă 2 linguri din amestecul de mascarpone, se omogenizează ușor, apoi se încorporează încet în compoziția de mascarpone, amestecând continuu cu mixerul, la viteză mică.

6

Se adaugă frișca și se încorporează încet şi cu grijă, folosind mixerul.

7

Se întinde crema peste blatul de biscuiți. Se acoperă cu o folie și se lasă la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.

  • În loc de esență de portocale se poate folosi esență de mentă.