Flag

Prăjitură cu mere și sos

despre 6 porții
Medie
60
Pentru musafiri
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
375 gfăină
1 plicGarant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
200 mllapte
75 gunt moale (sau margarină)
Pentru umplutură
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
50 gzahăr
500 mllapte
1,2 kgmere
1 plicStafide aurii Dr. Oetker
100 gmigdale tăiate (pe lungime, ca niște cuie)
jumătate de lingurița de scorțișoară măcinată
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru sos
150 mlsmântână dulce (30% grăsime)
150 mlsmântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă
1ou
50 gzahăr

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Aluat

Se cerne făina într-un vas apoi se amestecă cu Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică apoi la viteză mare, circa 2 minute până la obținerea unui aluat omogen. Peste aluat se presară puțină făină, apoi se scoate din vas și se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă).

2

Umplutură

Se prepară Pudding-ul conform instrucțiunilor de pe plic, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Peste aluatul din tavă se întinde budinca preparată și se așază feliile de mere precum țiglele pe acoperișul unei case. Deasupra se împrăștie cât mai omogen stafidele și migdalele. Se amestecă scorțișoara cu zahărul vanilinat și se presară peste prăjitură. Prăjitura se lasă circa 15 minute. Apoi tava se introduce în cuptor și se coace la 180° C timp de circa 25 de minute.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Sos

Se amestecă bine smântâna cu frișca, oul și zahărul. Sosul se toarnă peste mere. Tava se reintroduce în cuptor și se mai coace încă circa 20 de minute la temperatura indicată mai sus.