Flag

Prăjitură cu zmeură

16 bucăți
Medie
40
Deliciu răcoritor
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Se decorează cu zmeură și cu triunghiurile de aluat. Prăjitura se servește a doua zi.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
130 gunt sau margarină moale
Pentru aluatul opărit
330 mlapă
70 gunt sau margarină moale
200 gfăină
1 prafsare
40 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
5ouă
0,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru cremă
3 linguri rasedulceață de zmeură
400 gzmeură
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
500 mllapte
40 gzahăr
500 gbrânză dulce
suc de lămâie
1 plicSpumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
150 mllapte rece (de la frigider)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1

Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen. Cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul într-o foaie de 30x40 cm. Se pune într-o tavă la copt.

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru prepararea aluatului opărit se topește într-un vas untul sau margarina cu apa și sarea. Se ia vasul de pe foc și se adăugă făina amestecată cu amidonul și praful de copt. Se amestecă continuu folosind mixerul la viteză mare și se încorporează treptat ouăle.

3

1/3 din aluat se întinde cu ajutorul unei spatule în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace la temperatura indicată timp de 20 de minute, iar în primele 15 minute nu se deschide cuptorul! Se scoate foaia coaptă pe un grătar de bucătărie și se lăsă să se răcească. Se fac 3 foi.

4

Una din foi se taie în 16 dreptunghiuri egale, care apoi se taie în două pe diagonală.

5

Pentru cremă se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic, după care se încorporează brânza, zahărul pudră, sucul de la o lămâie și spuma desert cu gust de frișcă. Se întinde jumătate din crema astfel obținută peste prăjitură, apoi se presară 200 g de zmeură și se acoperă cu ultima foaie de aluat opărit rămasă. Restul de cremă se întinde uniform deasupra.

  • Se decorează cu zmeură și cu triunghiurile de aluat. Prăjitura se servește a doua zi.