Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Prăjitură de Crăciun, cu fructe recipe

Prăjitură finlandeză tradițională de Crăciun, cu fructe confiate și migdale

aprox. 10 porții

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură de Crăciun, cu fructe

200 g unt
200 g zahăr
3 ouă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
400 g făină de grâu
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite
200 g fructe confiate
2 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
100 ml lapte
pachet Fondant Dr. Oetker
10 g fructe confiate

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se unge bine cu unt și se tapetează cu pesmet o formă de copt de guguluf (Gugelfupf). Se preîncălzește cuptorul la 170°C.

2

Se freacă spumă untul moale împreună cu zahărul folosind mixerul electric. Se adaugă ouăle (la temperatura camerei), unul câte unul treptat, amestecând continuu. Se bate până ce se obține o compoziție spumoasă și omogenă.

3

Se amestecă laolaltă făina, zahărul vanilinat și praful de copt. Se adaugă migdalele mărunțite și fructele confiate și se amestecă bine.

4

Se încorporează în compoziție amestecul de făină împreună cu laptele și cu aroma de rom, amestecând încet, cu grijă.

5

Compoziția se toarnă în forma de copt, se nivelează și se coace în mijlocul cuptorului pentru circa 45-50 de minute. Se lasă să se răcească 15 minute în forma de copt apoi se răstoarnă pe un platou. Se lasă să se răcească complet.

6

Se decorează cu fondant și cu restul de fructe confiate sau cu ornamente din zahăr. Se păstrează în cutii metalice bine închise.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjitură de Crăciun, cu fructe

Per porție / bucată Per 100 g / ml