Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Ruladă de Crăciun cu ciocolată și castane

Rețetă franțuzească de ruladă cu ciocolată și castane

8 porții

grad de dificultate redus 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Ruladă de Crăciun cu ciocolată și castane

Pentru blat:

3 ouă
100 g zahăr pudră
100 g făină
1 ½ g Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker

Pentru sirop:

2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
20 g zahăr pudră
50 ml apă

Pentru cremă:

1 plic Cremă pentru tarte Dr. Oetker
500 ml lapte
50 g ciocolată neagră (75 sau 80%)
200 g castane zaharisite

Pentru decorare:

100 ml smântână dulce lichidă
fulgi de ciocolată sau ciocolată răzuită
1 castană zaharisită
Cacao Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

Crema:

Într-o cratiță largă se fierbe laptele. După ce a dat în fiert, se ia cratița de pe foc se adaugă praful de cremă de tarte peste laptele fiert și se amestecă cu un tel circa un minut până la dispersare completă. Se adaugă ciocolată în crema fierbinte. Se amestecă bine, apoi se acoperă cu o folie de prospețime pentru a împiedica formarea pieliței uscate la suprafață. Se păstrează în frigider circa 2 ore ca să se lege.

Aluat:

Se preîncălzește cuptorul cu gaz la poziția 6 / 200°C (pentru cuptorul cu aer cald sau electric). Se amestecă făina cu praful de copt. Se bat spumă ouăle cu zahărul. Se cerne făina amestecată cu praful de copt peste spumă și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Compoziția se toarnă în tava de copt, unsă și tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Se nivelează cu o spatulă. Se introduce tava în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace circa 10 minute până ce capătă o culoare aurie frumoasă. Se lasă să se răcească în tavă circa 10-15 minute, apoi se răstoarnă cu grijă pe un prosop de bucătărie umed. Se rulează pe lățime, imediat (cât încă este călduț) folosind prosopul pentru ajutor. Se lasă în stare rulată să se răcească complet. Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apa într-o cratiță mică și se aduce la fierbere. Se fierbe până ce devine ușor vâscos (siropos). Crema de ciocolată se mai amestecă puțin pentru afânare apoi se împarte în două părți (una de 2/3 iar cealaltă de 1/3)

Se derulează foaia de blat și se unge cu sirop folosind pensula. Se acoperă cu 2/3 din cremă. Castanele zaharisite tăiate mărunt se presară deasupra, peste cremă. Se rulează din nou și se strânge ușor. Crema poate ieși puțin pe la margini. Păstrați în frigider pentru câteva ore. Se taie capetele pentru ca rulada să capete un aspect curat, frumos. Se bate spumă smântâna dulce pentru frișcă. Se încorporează restul de cremă de ciocolată iar cu compoziția obținută se acoperă rulada. Se presară cacao pudră și se decorează cu fulgi de ciocolată și cu castana zaharisită tăiată jumătăți. Se păstrează la rece până la servire.

Se derulează foaia de blat și se unge cu sirop folosind pensula. Se acoperă cu 2/3 din cremă. Castanele zaharisite tăiate mărunt se presară deasupra, peste cremă. Se rulează din nou și se strânge ușor. Crema poate ieși puțin pe la margini. Păstrați în frigider pentru câteva ore. Se taie capetele pentru ca rulada să capete un aspect curat, frumos. Se bate spumă smântâna dulce pentru frișcă. Se încorporează restul de cremă de ciocolată iar cu compoziția obținută se acoperă rulada. Se presară cacao pudră și se decorează cu fulgi de ciocolată și cu castana zaharisită tăiată jumătăți. Se păstrează la rece până la servire.

Informații nutriționale pentru rețeta Ruladă de Crăciun cu ciocolată și castane

Per porție / bucată Per 100 g / ml