Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Sirop de zmeură

O rețetă ideală pentru un sirop fin și aromat

aprox. 4 sticle (500 ml)

grad de dificultate redus 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Sirop de zmeură

1800 g zmeură
1 kg zahăr
1 plic Sare de lămâie Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătirea

Zmeura se alege și se fierbe cu puțină apă într-o oală până se înmoaie. Se acoperă o sită fină cu un prosop de bucătărie (din pânză). Se strecoară zmeura fiartă prin prosop. Din sucul scurs se măsoară 1 l.

2

Prepararea

Sucul măsurat se amestecă cu zahărul și cu sarea de lămâie într-o oală. Se fierbe amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Se îndepărtează spuma. Se ia oala de pe foc. Siropul se toarnă imediat în sticlele pregătite, până în margine apoi sticlele se închid cu dopuri cu filet. Sticlele se lasă apoi circa 5 minute răsturnate, sprijinite pe capac. Siropul se păstrează în frigider și înainte de utilizare se agită energic.

Informații nutriționale pentru rețeta Sirop de zmeură

Per porție / bucată Per 100 g / ml