Flag

Sirop de zmeură

despre 4 sticle 500 ml
Ușoară
40
O rețetă ideală pentru un sirop fin și aromat
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
La fel de delicios este și siropul obținut din circa 1/3 căpșuni, zmeură și mure.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
1800 gzmeură
1 kgzahăr
1 plicSare de lămâie Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
1

Pregătirea

Zmeura se alege și se fierbe cu puțină apă într-o oală până se înmoaie. Se acoperă o sită fină cu un prosop de bucătărie (din pânză). Se strecoară zmeura fiartă prin prosop. Din sucul scurs se măsoară 1 l.

2

Prepararea

Sucul măsurat se amestecă cu zahărul și cu sarea de lămâie într-o oală. Se fierbe amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Se îndepărtează spuma. Se ia oala de pe foc. Siropul se toarnă imediat în sticlele pregătite, până în margine apoi sticlele se închid cu dopuri cu filet. Sticlele se lasă apoi circa 5 minute răsturnate, sprijinite pe capac. Siropul se păstrează în frigider și înainte de utilizare se agită energic.

  • La fel de delicios este și siropul obținut din circa 1/3 căpșuni, zmeură și mure.