Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Tartă cu brânză sărată

O savuroasă tartă aperitiv

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu brânză sărată

Pentru aluat:

200 g făină
½ linguriță Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
1 ou
1 praf sare
2 linguri apă
125 g unt sau margarină moale

Pentru umplutură:

300 g telemea
200 g roșii Cherry
300 g smântână
4 ouă
10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
25 g amestec de verdețuri congelate și mărunțite
sare
piper măcinat
nucșoară măcinată

Pentru decorare:

nucă
50 g salată verde
4 felii șuncă

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se unge cu grăsime forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Se amestecă într-un vas făina cu praful de copt, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul cu mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până cand se omogenizează.

3

2/3 din aluat se întinde în forma de copt. Din restul aluatului se formează un rulou și se fixează pe pereții formei de copt drept margine (rezultă o margine de aproximativ 3 cm). Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță și se introduce la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: 15 Min.

4

Se rade brânza. Se spală roșiile și se taie în bucăți mici. Se amestecă cu ajutorul unui tel smântâna, ouăle, Gustinul și verdețurile. Se încorporează brânza și roșiile și se condimentează cu sare, piper și nucșoara. Amestecul se toarnă peste aluat iar aluatul se introduce încă o data la cuptor.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: 45 Min.

5

Nucile se taie în bucăți mari, se prăjesc puțin într-o tigaie și se lasă la răcit. Se curăță salata, se spală și se lasă la uscat. Feliile de șuncă se taie o dată pe de-a lungul, apoi pe diagonală.

6

Tarta se scoate din tavă și se lasă 5 minute la răcit. Se decorează tarta cu salata și șunca. Se presară nucile. Tarta se servește caldă.

Informații nutriționale pentru rețeta Tartă cu brânză sărată

Per porție / bucată Per 100 g / ml