Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Tartă franțuzească de Paște

Un festin al ochilor

aprox. 12 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă franțuzească de Paște

Pentru aluat:

pachet aluat pentru foietaj

Pentru umplutură:

500 g ciuperci
2 cepe
2 linguri unt
1 linguriță roșii zdrobite
1 praf sare
piper măcinat
125 g cremă de brânză
pătrunjel
ceapă verde (frunze)
500 g carne tocată de pui
1 ou
1 albuș
3 ouă fierte

Pentru ungere:

1 gălbenuș

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Foietajul se lasă la dezghețat conform indicațiilor de pe ambalaj. Tava se tapetează cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul. Se fierb 3 ouă tari.

2

Umplutura: Ciupercile se curăță și se taie felii. Cepele se curăță, se taie jumătăți, apoi cubulețe. Untul se topește într-o tigaie, iar ciupercile și ceapa se călesc amestecând continuu. Se adaugă roșiile zdrobite, sarea și piperul. Se mai adaugă 100 g din cantitatea de cremă de brânză și se lasă să fiarbă puțin, până ce se evaporă din lichid. Se lasă apoi la răcit.

3

Foietajul: Cca. două treimi din cantitatea de aluat se întind într-o foaie rotundă (Ø cca. 37 cm), care se pune în forma de copt, în așa fel încât să se formeze o mică margine din aluat pe lateral.

4

Verdeața se spală, se usucă pe un prosop, pătrunjelul se toacă mărunt, iar frunzele de ceapă se taie rondele fi ne. Se amestecă apoi cu carnea tocată cu oul și cu albușul și cu restul de Crème fraîche. Se încorporează ciupercile răcite și ceapa, apoi compoziția se repartizează peste aluatul din forma de copt. Se nivelează. Ouăle fi erte se taie în sferturi și se așază peste compoziție cu albușul în sus. Restul de foietaj se întinde într-o foaie rotundă (Ø cca.32 de cm) din mijlocul căreia se decupează o porțiune mică folosind un șablon potrivit. Foaia de aluat se așază peste compoziție, iar marginile se îndoaie frumos pentru un aspect decorativ. Suprafața de deasupra se unge cu gălbenuș de ou. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 45 Min.

Informații nutriționale pentru rețeta Tartă franțuzească de Paște

Per porție / bucată Per 100 g / ml