Flag

Tort caucazian

1 bucată
Medie
40
Un desert răcoritor, nu prea dulce
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru prepararea tortului se poate folosi în loc de formă cu inel detașabil și o oală așezându-se în prealabil un celofan.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gfăină
10 gCacao Dr. Oetker
2 linguriulei
2 lingurițeEsență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Pentru decorare
5 feliiananas (doar fructe din compot)
5 - 10 feliicăpșune
300 gfructe de pădure
Pentru stratul de acoperire
2 plicuriGelatină Dr. Oetker
suc de lămâie
500 giaurt
100 gzahăr pudră
2 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
500 mlsmântână dulce (32% grăsime)
Pentru glazurare
0,5 plicuriTort-Gelee Transparent Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
1

Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Pentru stratul de acoperire se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.

3

Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă cu grijă compoziţia peste fructe şi se întinde uniform. Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la rece timp de 3 ore.

4

Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.

  • Pentru prepararea tortului se poate folosi în loc de formă cu inel detașabil și o oală așezându-se în prealabil un celofan.