Flag

Tort cu cremă de vanilie

1 bucată
Medie
70
Tort rafinat cu cremă delicată de vanilie, o explozie dulce de arome și texturi pentru o experiență delicioasă.
Descoperă extazul gustului cu tortul cu cremă de vanilie. Textura pufoasă a tortului întâlnește rafinamentul aromei de vanilie într-o combinație irezistibilă. Fiecare strat dezvăluie o senzație nouă, iar glazura fină completează acest festin al simțurilor. Un desert memorabil, perfect pentru oric...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
6ouă
150 gfăină
3 gBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
3 linguriapă caldă
165 gzahăr tos
Pentru sirop
100 gzahăr tos
100 mlapă
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru cremă
1 plicCremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
250 mllapte rece (de la frigider)
150 gunt moale
Adițional
300 gdulceață de căpșuni
frunze de mentă

Afișare produse

Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
1

Prepararea aluatului

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu cele 165 de g de zahăr tos. Peste gălbenușuri se adaugă cele 3 linguri de apă și 3 g de Bicarbonat de sodiu alimentar și se amestecă până se omogenizează bine. Când albușurile sunt gata, se adaugă peste compoziția de gălbenușuri și se mixează ușor, adăugând treptat și cele 150 de g de făină. Compoziția se toarnă într-o formă pentru copt cu diametrul de 26 de cm și se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 30-35 de min.

Durată de coacere: 30 - 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea siropului

Între timp, se prepară siropul cu 100 ml apă peste care se adaugă 100 g de zahăr tos și 1 linguriță esență de rom. Se amestecă la foc mediu până devine o compoziție mai consistentă, ca un sirop.

3

Prepararea cremei de vanilie

Pentru prepararea cremei cu unt se toarnă laptele rece într-un bol suficient de adânc. Peste adăugăm plicul cu mixul pentru crema de vanilie și 150 de g de unt moale (la temperatura camerei). Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare timp de 3-4 minute.

4

Asamblarea tortului cu cremă de vanilie

După ce blatul se răcește, se taie o dată longitudinal (se obțin două jumătăți de blat). Siropul se împarte și el în două și se stropesc cele două jumătăți de blat. La mijloc, se adaugă dulceața de căpșuni și peste turnăm o parte din crema de vanilie, acoperind uniform stratul de dulceață. Punem și cealaltă jumătate de blat și turnăm siropul rămas. Adăugăm restul de cremă de vanilie și îmbrăcăm uniform tortul. Se ornează, după preferințe, cu frunze de mentă și căpșuni.