Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Tort cu mentă

recipe-Tort cu mentă

Tort aniversar

1 bucată

grad de dificultate mediu 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mentă

Pentru aluat:

5 ouă
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 ml ulei
125 ml apă
220 g făină
30 g Cacao Dr. Oetker
1 plic Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker

Pentru cremă:

500 ml smântână dulce (32% grăsime)
30 g zahăr pudră
2 lingurițe Cacao Dr. Oetker
2 lingurițe Esență naturală de mentă americană Dr. Oetker

Pentru decorare:

1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
aproximativ 30 g fulgi de ciocolată
150 ml lapte rece (de la frigider)
frunze de mentă

Pentru însiropare:

100 ml apă
100 g zahăr
10 g Cacao Dr. Oetker
1 linguriță Esență de cafea 38 ml Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se formează o cremă. Se adaugă amestecând uleiul şi apa. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt, se presară peste cremă şi se amestecă uşor. Aluatul astfel pregătit se toarnă într-o formă cu inel detaşabil (Ø 26 cm), unsă şi presărată cu făină şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: 45 Min.

2

Se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră, cacaua şi se omogenizează bine. Se lasă 20 minute în frigider. Tortul răcit se taie în 3 părţi, se însiropează şi se umple cu ¾ din cremă. Se unge suprafaţa şi marginea cu restul de cremă şi se lasă la frigider timp de o oră.

3

Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortul cu frișcă şi fulgi de ciocolată.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort cu mentă

Per porție / bucată Per 100 g / ml