Flag

Tort cu mere și soc

12 - 15 porții
Medie
60
Un tort de vară răcoritor, cu aromă de soc
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer

Ingrediente

Pentru aluat
2ouă
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 15 - 20 picăturiEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
50 gfăină
20 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru umplutură
500 gmere
despre 2 - 3 lingurisuc de lămâie
200 mlsuc de mere
200 mlsuc de soc
Pentru cremă
4 foiGelatină Dr. Oetker
250 gbrânză Mascarpone
despre 250 gbrânză degresată
50 gzahăr
250 mlsuc de soc
Pentru decorare
200 gfrișcă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Se unge forma cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt.

2

Într-un vas de mixat se bat ouăle spumă timp de 1 minut, folosind viteza cea mai mare a mixerului. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se presară peste ouă în decursul a unui minut (în tot acest timp se mixeaza continuu). Compoziția obținută se mai bate încă 2 minute. Se încorporează aroma. Se adaugă și se amestecă faina cu gustinul și praful de copt. Aluatul se întinde în tava de copt. Tava se introduce la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Durată de coacere: despre 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Se desprinde marginea formei de prăjituri. Blatul se rastoarnă pe un grătar de bucatarie, apoi se lasă la răcit.

4

Se înlătură hartia de copt și blatul se așază pe un platou pentru tort, prevăzut cu inel. Merele se decojesc și se taie mărunt. Se aduc la fiert merele cu sucul de lămâie, zahărul vanilinat, 100 ml suc de mere și sucul de soc. Pudding-ul se amestecă cu restul sucului de mere și se toarnă peste compoziția cu mere. Se mai lasă la fiert apoi încă 1 minut. Umplutura se întinde peste blat și se lasă la răcit.

5

Se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas de mixat se amestecă brânza Mascarpone, brânza dulce și zahărul folosind mixerul. Se încorporează sucul de soc. Gelatina se dizolvă conform instrucțiunilor de pe pachet. Mai intâi se amestecă gelatina cu 4 linguri din cremă, folosind un tel, apoi cu restul de cremă. Crema rezultată se intinde uniform peste umplutura cu măr. Tortul se lasă la frigider timp de minim 5 ore.

6

Se înlatură inelul de tort. Se bate tare frisca cu zahărul vanilinat si întăritorul de frișcă. Frișca se întinde peste tort și apoi se ornează după preferințe.