Flag

Tort de ciocolată

1 bucată
Medie
60
Moale, cu cremă fină și cu aromă intensă de ciocolată
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gunt moale
150 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
5gălbenușuri
170 gfăină
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
100 gciocolată răzuită
100 gnuci măcinate
5albușuri
50 gzahăr
Pentru cremă
500 mlfrișcă vegetală
2 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
250 gafine
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru decorare
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.

2

Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.

4

Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 din firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei cupole. Restul de firimituri se presară deasupra împreună cu zahărul pudră. Se dă la rece până la servire.