Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort italian cu spanac

Aspect inedit

aprox. 12 bucăți

grad de dificultate ridicat 60 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort italian cu spanac

Pentru aluat:

500 g făină
½ linguriță sare
6 linguri ulei
250 ml apă

Pentru umplutură:

1 kg frunze de spanac
2 căței de usturoi
30 g unt
aproximativ 2 lingurițe pătrunjel
500 g urdă
50 g parmezan ras
aproximativ 20 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 lingură orez cu bob lung
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 praf sare
piper măcinat
nucșoară măcinată

Adițional:

aproximativ 100 ml ulei
6 ouă
25 g parmezan ras

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Forma de copt rotundă se unge. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Făina se pune într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământat, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat neted, elastic. Se continuă frământarea pe un blat, se porționează în 12 bucăți din care se formează bile. Acestea, acoperite cu un prosop umed, se lasă în repaus cca. 1 oră.

3

Umplutura: Frunzele de spanac se aleg, se spală și se scurg bine. Usturoiul se curăță și se taie fi n. Untul se topește într-o cratiță. Usturoiul se călește puțin, apoi se adaugă spanacul și se amestecă bine. Spanacul se lasă apoi la scurs pe o sită. Pătrunjelul se spală și se taie fin. Spanacul se amestecă cu urda, pătrunjelul, orez, parmezan, amidon Gustin și Finesse. Se potrivește de gust cu sare, piper și nucșoară.

4

Bilele de aluat se întind pe un blat tapetat ușor cu făină în foi rotunde (cu diametrul de cca. 26 cm) - eventual se pot întinde și prin tragere cu mâna. 5 astfel de foi se ung cu ulei folosind o pensulă și se așază apoi una peste cealaltă în forma de copt. Deasupra se pune cea de-a șasea foaie. Restul bucăților de aluat se întind, fi ecare foaie se înțeapă apoi de mai multe ori cu o furculiță, se unge cu ulei, se așază una peste cealaltă și se lasă deoparte.

5

Umplutura se întinde în forma de copt. În umplutură se formează cu o lingură 6 adâncituri în care se așază câte un ou crud (desfăcut din coajă). Se presară parmezan și apoi se așază stiva de foi pusă deoparte. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 90 Min.

6

Tortul cu spanac se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie apoi se desprinde din formă. Tortul se poate servi atât cald cât și rece.

Informații nutriționale pentru rețeta Tort italian cu spanac

Per porție / bucată Per 100 g / ml