Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Turte cu verdeață

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Turte cu verdeață

Pentru aluatul dospit:

250 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 linguriță miere
1 linguriță rasă sare
6 linguri ulei
125 ml apă călduță
aproximativ 1 - 2 linguriță verdețuri de Provence (amestec de condimente)

Pentru ungere:

2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă mierea, sarea, condimentele, uleiul și apa.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen.

3

Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).

4

Aluatul se scoate din vas, se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se întinde în două foi (turte) ovale (25 x 15 cm). Fiecare turtă se așază în câte o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi se acoperă și se lasă din nou la dospit, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).

5

Cu degetul se formează adâncituri pe suprafața turtelor, apoi aluatul se unge cu ulei de măsline. Tăvile cu turte se coc pe rând (la cuptoarele cu aer cald se pot coace concomitent).

Cuptor electric: 220°C

Cuptor cu aer cald: 200°C

Durată de coacere: aproximativ 15 - 20 Min.

6

Turtele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un blat de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Turte cu verdeață

Per porție / bucată Per 100 g / ml