Flag

Vafe cu sos Zaziki

despre 12 bucăți
Ușoară
40
Surprinzător de răcoritoare
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți coace vafele într-o formă de vafe inimioară.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gmorcovi
1ceapă
350 gfăină
1 plicGarant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
1 lingurițăsare
piper măcinat
chili (praf)
1ou
1 lingurițămuștar (semi-iute)
50 gsos Tzatziki
100 mlulei de măsline
150 mlapă
100 gcașcaval Gouda
Pentru umplutură
250 giaurt
50 gsos Tzatziki
1 lingurițăsuc de lămâie
1 lingurițăzahăr
1 prafsare
2 linguriceapă verde (frunze)

Afișare produse

1

Mod de preparare: Morcovii se curăță &#537 &#x219 dau pe răzătoare. Ceapa se curăță și toacă mărunt. (pre&icircnc&#259lzit)

2

Aluat: Într-un vas de mixat, se amestecă făina cu Garant-ul. Se adaugă restul ingredientelor, mai puțin morcovii, ceapa, cașcavalul Gouda (ras în prealabil) și se amestecă totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de 2 minute, la viteză mare, până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează apoi cașcavalul Gouda, morcovii și ceapa.

3

Se încălzește forma de vafe, la temperatură medie. În formă se toarnă câte 2 linguri din compoziție, se întinde uniform și se coace. Vafele se scot din formă cu ajutorul unei furculițe, după care se lasă la răcit, una peste cealaltă, pe un grătar de bucătărie.

4

Sos: Se amestecă iaurtul cu Zaziki, sucul de lămâie, zahărul, sarea și 1 lingură din cantitatea de ceapă. Restul de ceapă se presară decorativ peste crema de iaurt și Zaziki. Crema se păstrează la rece.

  • Puteți coace vafele într-o formă de vafe inimioară.