Flag

Colac grecesc de Paște

despre 20 bucăți
Medie
40
O aromă minunată
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
150 mllapte
50 gunt sau margarină moale
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
2 plicuriFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
2 lingurițezahăr
1 lingurițăsare
2ouă
1albuș
1 lingurițăsemințe de fenicul măcinate
Adițional
folie aluminiu
Pentru decorare
1gălbenuș
1 lingurălapte
1 lingurăsemințe de susan
4ouă fierte, vopsite în roșu

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se încălzește laptele și se adaugă untul sau margarina.

2

Aluatul dospit: Făina și drojdia se amestecă cu grijă într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se prelucrează totul, folosind mixerul, paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi încă 5 minute la viteză maximă, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Tava se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

3

Aluatul se mai frământă puțin pe un blat tapetat ușor cu făină. Din aluat se formează trei rulouri lungi de cca. 60 de cm, care se împletesc. Împletiturii i se dă forma unui colac rotund - capetele se apasă bine unul peste celălalt - și se așază în tava de copt. Din folie de aluminiu se formează patru cocoloașe care se așază în colac, astfel încât să formeze 4 adâncituri (în aceste adâncituri se vor aseza ulterior ouăle roșii).

4

Gălbenușul se bate împreună cu laptele, iar cu acest amestec se unge colacul. Dacă folosiți semințe de fenicul le puteți adăuga în aluat. Deasupra se presară semințele de susan. Colacul se mai lasă la dospit până ce își mărește vizibil volumul. Apoi se coace.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Cozonacul copt se lasă cu tot cu hârtia de copt la răcit, pe un grătar de bucătărie. Cocoloașele de aluminiu se scot, iar în adânciturile formate se așază ouăle vopsite.