Flag

Compot de pere cu scorțișoară

despre 10 borcane 250 ml
Medie
40
Aroma delicată de scorțișoară
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
1,5 kgpere
1200 mlapă
400 gzahăr
3 batoanescorțișoară
1 vârf de cuțitConservant Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Conservant Dr. Oetker
1

Pregătire: Perele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Feliile de pere se așează strâns unele lângă altele în borcane. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 150 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 130 °C

2

Preparare: Se fierbe apa cu zahărul și cu batoanele de scorțișoară, într-o oală, până când zahărul se dizolvă complet. Se scot batoanele de scorțișoară și se dizolvă conservantul. Lichidul se toarnă în borcane, astfel încât să acopere complet fructele. Se închid borcanele cu capace Twist-Off și se așază într-o cratiță. Se toarnă apă clocotită în cratiță, astfel încât borcanele să fie scufundate în apă aprox. 2 cm. Cratița se introduce în cuptor și se lasă la sterilizat.

Durată de coacere: despre 60 Minute

3

Borcanele se răstoarnă pe capac și se lasă astfel circa 5 minute.