Flag

Coroniță cu nuci

1 bucată
Medie
40
Va înfrumuseța orice masă
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
300 gfăină
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 gbrânză de vaci proaspătă
75 mllapte
75 mlulei
Pentru umplutură
200 galune de pădure măcinate
100 gzahăr
1 lingurițăEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1albuș
1ou
3 linguriapă
Pentru ungere
1gălbenuș
1 lingurițălapte

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Se unge tava și se tapetează cu hârtie de copt.

2

Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul până la obținerea unui aluat neted.

3

Se prelucrează aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și se întinde într-o tavă dreptunghiulară de cca. 45 x 35 cm.

4

Se amestecă ingredientele pentru umplutură până se obține o compoziție omogenă. Se întinde umplutura pe dreptunghiul de aluat lăsând liberă o margine de cca. 1 cm.

5

Se rulează aluatul și se așează rola în formă de coroniță pe tava de copt. Se bate gălbenușul cu laptele și se unge coronița.

6

Se crestează coronița la adâncime de 5 mm în formă de stea. Se introduce tava în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C