Flag

Covrigi tradiționali

12 bucăți
Medie
20
Ideali pentru momentele când ai poftă de ceva dulce
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După gust, cornulețele se pot unge cu miere sau cu unt. După ce se răcesc, cornulețele se ornează cu zahăr pudră.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
1 cutieMix pentru Gogoși Dr. Oetker
200 mllapte călduț
150 gunt topit și răcit
0,5 lingurițeEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
50 gStafide aurii Dr. Oetker
Pentru decorare
50 gfulgi de migdale
1ou

Afișare produse

Picture - Mix pentru Gogoși Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Cu ajutorul unui mixer (spirale) se amestecă, timp de 2 minute, Mixul pentru Gogoși, laptele, untul, esența de rom și stafidele până la obținerea unui aluat omogen. Acesta se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 45 – 60 de minute.

2

Aluatul dospit se împarte în 12 părți egale din care apoi se formează rulouri subțiri de cca. 20 cm lungime. Din aceste rulouri se modelează diferite forme (de spirale, de opt etc.) care se așează în tava de copt unsă în prealabil. Se mai lasă la dospit încă 20 de minute, apoi se ung cu ou bătut, iar deasupra se presară feliile de migdale. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace.

Durată de coacere: 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

  • După gust, cornulețele se pot unge cu miere sau cu unt. După ce se răcesc, cornulețele se ornează cu zahăr pudră.