Flag

Inimioare de scorțișoară

despre 8 bucăți
Ușoară
40
Vă invităm să savurați cu bucurie inimioarele de scorțișoară, prăjiturele fragede și aromate
Aceste prăjiturele frumos modelate sunt perfecte pentru a aduce un zâmbet și a încălzi inimile, fie că sunt savurate alături de o ceașcă de ceai sau ca o gustare dulce. Forma lor încântătoare de inimioară le face ideale pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a arăta dragoste și apreciere...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Inimioarele sunt mai gustoase dacă le consumați calde.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat inimioare
250 mllapte bătut
125 gunt sau margarină moale
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
Pentru umplutură
100 mlmiere lichidă
3 - 4 lingurițescorțișoară
Pentru ungere
despre 4 - 5 lingurilapte

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Untul sau margarina se topește în laptele bătut, încălzit într-un vas înalt, iar cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat

Făina și drojdia uscată se amestecă cu grijă. Se adaugă zahărul, conținutul plicurilor de Finesse și amestecul cald de lapte acru cu unt sau margarină, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământat), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit până când creșterea de volum este clar vizibilă.

3

Umplutura inimioare de scorțișoară

Aluatul se întinde pe o suprafață ușor tapetată cu făină, până ce se obține o foaie dreptunghiulară de cca. 40 x 35 cm. Se întinde peste această foaie mierea, iar deasupra se presară scorțișoara. Aluatul se taie în 8 fâșii de aproximativ 5 x 35 cm fiecare. Fâșiile se răsucesc (așa cum se arată în poză) sub formă de spirale. Din aceste spirale se formează inimioare. Tava se tapetează cu hârtie de copt, se așază inimioarele, apoi se introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc.

Durată de coacere: despre 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Inimioarele se lasă pe hârtia de copt, pe un blat de bucătărie ca să se răcească.

5

Ungere

După ce s-au răcit, inimioarele de scorțișoară se ung cu lapte proaspăt, apoi se lasă acoperite într-un loc călduț cca. 15 minute. La final, se introduc în cuptor, pe grătarul din mijloc și se mai coc cca. 10 minute.

  • Inimioarele sunt mai gustoase dacă le consumați calde.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.