Flag

Jeleu de pere

despre 5 borcane 250 ml
Medie
40
Cu bucăți de pară
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După dorință puteți adăuga, după fierbere, circa 50 ml de lichior de pere.
Recipe Tips
Pentru o probă de gelifiere puneți la răcit pe o farfurie, 1-2 lingurițe din masa de fructe. Dacă masa se îngroașă, și restul masei din borcane se va întări suficient. Dacă doriți o consistență mai tare, amestecați în masa de fructe un plic de sare de lămâie Dr. Oetker și fie repetați proba, fie turnați dulceața în borcane.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
600 mlsuc de pere (neîndulcit), obținut din circa 1,6 kg pere
150 gpere
1 lingurăfistic mărunțit
1 plicSare de lămâie Dr. Oetker
400 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Se spală perele, se taie în sferturi și cu ajutorul unui vas pentru suc din fructe sau unui aparat cu aburi de făcut suc se extrage sucul (acordați atenție instrucțiunilor de utilizare ale aparatului folosit) și se măsoară 600 ml. Perele se curăță, se taie mărunt și se cântăresc 150 g.

2

Preparare: Sucul, perele, fisticul și sarea de lămâie se pun într-o oală. Se amestecă zahărul cu Gelfix-ul Extra, apoi amestecul se toarnă peste fructe, în oală și se amestecă bine. Sub amestecare continuă, la foc mare se aduce amestecul la fierbere și, amestecând în continuu, se fierbe în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează spuma, dacă este cazul, și imediat se umplu borcanele până în margine. Borcanele se închid cu capace Twist-Off, se răstoarnă pe capac și se lasă circa 5 minute în această poziție. În timpul răcirii, borcanele se răstoarnă des de mai multe ori pentru a distribui cât mai uniform bucățelele de pere și de fistic.

  • După dorință puteți adăuga, după fierbere, circa 50 ml de lichior de pere.
  • Pentru o probă de gelifiere puneți la răcit pe o farfurie, 1-2 lingurițe din masa de fructe. Dacă masa se îngroașă, și restul masei din borcane se va întări suficient. Dacă doriți o consistență mai tare, amestecați în masa de fructe un plic de sare de lămâie Dr. Oetker și fie repetați proba, fie turnați dulceața în borcane.