Flag

Melci cu morcovi și alune

despre 13 bucăți
Medie
40
Diferit, surprinzător și foarte delicios!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutură
100 galune de pădure
400 gmorcovi
200 gdulceață de caise
30 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
Pentru aluat
400 gfăină
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 gbrânză dulce degresată
100 mllapte
100 mlulei
Pentru ungere
2 - 3 linguridulceață de caise

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Alunele se prăjesc într-o tigaie, până capătă o culoare brun-aurie, apoi se lasă pe o farfurie la răcit. Morcovii se curăță și se răzuiesc grosier. Morcovii, dulceața, Gustin-ul și Finesse-ul se fierb, amestecând continuu, într-o oală, timp de 1 minut. Umplutura se lasă apoi la răcit. Cuptorul se preîncălzește.

2

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor, folosind spiralele de frământat ale mixerului și se amestecă totul la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține o compoziție omogenă (nu frământați mai mult decât este necesar deoarece va începe să se lipească!). Aluatul se pudrează cu puțină făină, se scoate din vas și se întinde pe un blat tapetat în prealabil cu făină, formându-se o foaie de aluat pătrată (de cca. 40 x 40 cm).

3

Umplutura de morcovi se întinde peste foaia de aluat, lăsând în partea din față și din spate câte o margine liberă, lată de cca. 2 cm. Alunele – din care se pun deoparte 3 linguri – se presară deasupra. Foaia de aluat se rulează lăsând marginea din față în exterior. Rulada se taie în rondele (cu grosimea de cca. 3 cm) care se așază în tava de copt. Melcii se introduc în cuptorul preîncălzit pe grătarul din mijloc. Melcii se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

Durată de coacere: despre 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

4

Dulceața de caise se trece printr-o strecurătoare şi se fierbe într-o oală. Melcii, încă în stare caldă, se ung cu dulceața fierbinte şi peste ei se presară apoi restul de alune.