Flag

Omizi delicioase

8 bucăți
Medie
40
Un desert jucăuș pe care copiii îl vor aprecia
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Mixer
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru aluat
200 mllapte
60 gunt sau margarină moale
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
30 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 lingurițăsare
1ou
1albuș
100 gStafide aurii Dr. Oetker
Adițional
1gălbenuș
1 lingurălapte
10 gStafide aurii Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Aluatul

Încălziți laptele într-o oală şi topiți untul sau margarina în aceasta. Cerneți făina într-un vas şi amesteca-ți-o apoi cu drojdia, cu grijă. Adăugați restul de ingrediente, în afară de stafide, în mixul de făină și drojdie. Amestecați cu ajutorul unui mixer cu spirale timp de aproximativ 4 minutepână la obținerea unui aluat omogen.  Acoperiți recipientul şi lasați compoziţia la crescut, la loc cald, până își dublează volumul. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

2

Frământați puţin apoi aluatul pe masa de lucru, care în prealabil a fost pudrată cu făină. Adaugați apoi stafidele şi mai frământați încă putin. Formați un rulou din aluat şi taia-ți-l în 8 bucăti. Împărțiți apoi fiecare bucată în 5 bucăţi mai mici. Formași bile din cele 5 bucăti mici de aluat şi aşezați-le strâns una lângă alta pe tavă. Amestecați gălbenuşul de ou cu laptele şi ungeți cu ajutorul unei pensule suprafata omizilor. Puneți câte două stafide pe fiecare omidă drept ochi.

3

lntroduceți tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Omizile se lasă la răcit, pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.