Flag

Prăjitură caramel

1 bucată
Medie
40
O prăjitură din categoria deserturilor de duminică cu care să ne bucurăm familia şi prietenii
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru foi
3ouă
10 linguriulei
10 lingurilapte
5 lingurizahăr
500 gfăină
2 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1 lingurițăBicarbonat de amoniu Dr. Oetker
1 lingurițăsuc de lămâie
Pentru cremă
300 gzahăr pentru caramel
4ouă
300 gzahăr
250 gnuci
500 mllapte
3 lingurifăină
300 gunt
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
Pentru decorare
2 plicuriGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Într-un vas se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul și laptele și la final se adaugă făina și amoniul stins cu lămâie.

2

Se împarte aluatul în 4 bucăți și se coc 4 foi pe spatele tăvii, în partea din mijloc a cuptorului.

3

Se ard 300 g de zahăr. Se amestecă ouăle cu zahărul și se adaugă nuca măcinată, făina și laptele și se pun pe foc peste zahărul ars. Crema astfel preparată se fierbe până se îngroașă ca o smântână. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se mai pune pe foc 5-7 minute. Se lasă la răcit.

4

Crema se împarte în 3 părți și se așează peste fiecare foaie.

5

Se pun plicurile de glazură într-un vas cu apă fierbinte timp de 5 minute până se înmoaie glazura, se taie colțul plicului și se ornează prăjitura.