Flag

Prăjitură cu brânză şi lămâie

1 bucată
Medie
40
O prăjitură cremoasă și foarte aromată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Blatul de biscuiţi nu trebuie să fie foarte umed şi nici nu trebuie presat în forma cu inel, deoarece cât va sta în frigider va absorbi din apa lăsată de compoziţia cu brânză.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
280 gbiscuiți digestivi
100 gunt
350 gbrânză de vaci proaspătă
100 gzahăr
200 giaurt
300 mlfrișcă vegetală
1 plicVege Gel Dr. Oetker
1lămâie

Afișare produse

Mod de preparare: Biscuiţii se zbrobesc şi se amestecă cu untul topit, apoi se întind uniform în forma cu inel formând un blat subţire. Brânza şi zahărul se amestecă cu o lingură de lemn sau cu mixerul până se omogenizează bine. Frişca vegetală (lichidă) se bate. Peste brânză se adaugă iaurtul, frişca vegetală bătută, coaja şi sucul de la o lămâie. Separat, în crăticioară se amestecă 100 ml apă rece cu conţinutul plicului de Vege‑Gel, folosind un tel. Se încălzeşte pe baie de apă până când amestecul se îngroaşă puţin şi devine uşor albicios. Acest amestec se adaugă repede peste cel cu brânză şi se omogenizează energic. Toată compoziţia se toarnă în forma cu inel peste blatul de biscuiţi. Se lasă 2 ore la rece şi se serveşte cu decor de lămâie proaspătă.

  • Blatul de biscuiţi nu trebuie să fie foarte umed şi nici nu trebuie presat în forma cu inel, deoarece cât va sta în frigider va absorbi din apa lăsată de compoziţia cu brânză.