Pentru stratul de acoperire, se spală prunele, se scurg și se usucă, apoi se taie în jumătăți și se scot sâmburii.
Pentru aluat, se amestecă într-un vas cu capac (cu volum de 3 l) făina împreună cu praful de copt, zahărul și cu zahărul vanilinat.
Se adaugă oul, brânza, uleiul și frișca. Se pune capacul și se închide vasul, se scutură energic (în total circa 15-30 de secunde), pentru a se obține un aluat omogen.
Se unge forma de tarte (Ø 28 cm) și se tapetează cu migdalele. Se toarnă aluatul în formă și se nivelează. Peste aluat se așază prunele, ușor suprapuse, asemenea țiglelor pe o casă. Prăjitura se introduce la cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pentru umplutură, se amestecă bine smântâna, oul, migdalele și zahărul. Amestecul se toarnă peste tartă, iar tarta se reintroduce la cuptor, pentru încă 25 min., la temperaturile indicate mai sus.
Tarta se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Într-o crăticioară se pun prunele, zahărul tos, zahărul vanilinat și apa. Se fierb la foc mic până capătă consistența unui sos. Sosul obținut se pune peste prăjitura rece.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Preparare:40 Mediedespre 15 bucăți