Flag

Tartă cu prune

despre 15 bucăți
Medie
40
Un desert cu fructe potrivit pentru fiecare zi
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru variație, puteți prepara tarta cu vișine sau pere.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru stratul de acoperire
400 gprune coapte
Pentru aluat
125 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
75 gzahăr tos
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
100 gbrânză dulce degresată
100 mlulei
100 mlfrișcă
Pentru forma de copt
20 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
Pentru umplutură
100 mlfrișcă
1ou
25 gmigdale curățate de coajă și mărunțite
1 lingurăzahăr
Pentru sos
200 gprune coapte, jumătăți
10 gzahăr tos
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 linguriapă

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru stratul de acoperire, se spală prunele, se scurg și se usucă, apoi se taie în jumătăți și se scot sâmburii.

2

Pentru aluat, se amestecă într-un vas cu capac (cu volum de 3 l) făina împreună cu praful de copt, zahărul și cu zahărul vanilinat.

3

Se adaugă oul, brânza, uleiul și frișca. Se pune capacul și se închide vasul, se scutură energic (în total circa 15-30 de secunde), pentru a se obține un aluat omogen.

4

Se unge forma de tarte (Ø 28 cm) și se tapetează cu migdalele. Se toarnă aluatul în formă și se nivelează. Peste aluat se așază prunele, ușor suprapuse, asemenea țiglelor pe o casă. Prăjitura se introduce la cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Pentru umplutură, se amestecă bine smântâna, oul, migdalele și zahărul. Amestecul se toarnă peste tartă, iar tarta se reintroduce la cuptor, pentru încă 25 min., la temperaturile indicate mai sus.

6

Tarta se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

7

Într-o crăticioară se pun prunele, zahărul tos, zahărul vanilinat și apa. Se fierb la foc mic până capătă consistența unui sos. Sosul obținut se pune peste prăjitura rece.

  • Pentru variație, puteți prepara tarta cu vișine sau pere.