Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Tartă de lămâie cu bezea

Tartă cu aromă de lamâie și bezea

aprox. 12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă de lămâie cu bezea

Pentru aluat:

200 g făină
½ linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
75 g unt sau margarină moale
1 ou

Pentru umplutură:

60 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
300 ml apă
200 ml suc de lămâie
150 g zahăr
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
10 g unt
3 ouă

Pentru bezea:

3 albușuri
75 g zahăr

Formă de tartă (Ø 28 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Se unge forma de tarte. Cuptorul se preîncălzește.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

2

Aluat: Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă cu mixerul (paletele de frământare aluat), la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se formează un aluat omogen. Aluatul se întinde pe un blat ușor tapetat cu făină într-o foaie cu diametrul de circa 32 cm, care se așază în forma de copt și se înteapă din loc în loc cu o furculiță. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Durată de coacere: aproximativ 20 Min.

3

Umplutura: Se amestecă amidonul Gustin cu 200 ml de apă folosind un tel. Restul de apă se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul și Finesse și se dă în clocot, se ia apoi de pe foc și se amestecă folosind telul cu suspensia de amidon preparată anterior. Budinca astfel obținută se pune din nou pe foc și se mai fierbe circa 1 minut, amestecând continuu. Se încorporează untul. Treptat, 4 linguri de budincă se încorporează în masa de gălbenușuri, apoi masa de gălbenușuri se încorporează în budinca fierbinte. Budinca se toarnă peste tartă și se lasă circa 1 oră la rece.

4

Bezeaua: Cuptorul se preîncălzește din nou. Albușurile se pun într-un vas de mixare și se spumează, folosind mixerul (paletele de batere) la viteză mare. Se adaugă treptat, puțin câte puțin zahărul și se bate până ce se formează o spumă tare. Spuma de ouă se toarnă peste tartă și se nivelează. Se introduce din nou forma la cuptor.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 10 Min.

Tarta se lasă în forma de copt, pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Informații nutriționale pentru rețeta Tartă de lămâie cu bezea

Per porție / bucată Per 100 g / ml