Flag

Tort Cristal

1 bucată
Medie
60
Un tort perfect pentru o ocazie festivă cu care veți impresiona cu siguranță oaspeții
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
3 linguriapă fierbinte
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 gfăină
1 plicOriginal Pudding cu gust de ciocolată Dr. Oetker
2 lingurițePraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Pentru cremă
2 plicuriOriginal Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
1 llapte
80 gzahăr
400 mlfrișcă
1 lingurițăEsență de cafea 38 ml Dr. Oetker
Pentru sirop
150 gzahăr
150 mlapă
Pentru decorare
50 gciocolată albă

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de ciocolată Dr. Oetker
Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
1

Pentru prepararea blatului, se amestecă ouăle și apa cu mixerul la viteză mare timp de un minut. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă timp de un minut la început la viteză mică și apoi timp de 2 minute la viteză mare. Se amestecă făina cu praful de copt și budinca și se încorporează în compoziția obținută anterior, amestecând continuu. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptor.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C


După ce s-a răcit, blatul se taie în două pe orizontală.

2

Pentru prepararea cremei se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se lasă la rece. Se bate frișca, se încorporează în budinca rece și se adaugă esența de cafea.

3

Pentru prepararea siropului se pune la fiert apa împreună cu zahărul până se dizolvă, apoi se lasă la rece. Se însiropează fiecare strat de blat și apoi se pune crema păstrându-se ¼ din cremă pentru ornare. Pentru decor se adaugă și ciocolată albă rasă.