Flag

Tort cu fulgi de cereale

1 bucată
Medie
40
O rețetă de tort inedit
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
80 gunt moale
50 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 vârf de cuțitscorțișoară
3gălbenușuri
3albușuri
50 gzahăr
100 gnuci măcinate
60 gpesmet
1 lingurițăEsență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Pentru umplutură
500 giaurt
4 lingurizahăr pudră
180 gMusli Vitalis crocant cu ciocolată
1măr
despre 4 - 5 lingurisuc de portocale
2 plicuriGelatină Dr. Oetker
250 mlsmântână dulce (32% grăsime)
Pentru glazurare
1 plicSpumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
150 mllapte rece (de la frigider)
Pentru decorare
3 - 4 linguriMusli Vitalis crocant cu ciocolată
1măr
suc de lămâie

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.

2

Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C

3

Pentru umplutură se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli,sucul și mărul (decojit și ras în prealabil). Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor. Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform. Se dă la rece timp de 2 ore.

4

Se desprinde uşor inelul detaşabil. Se prepară frișca confrom instrucțiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului.

5

Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Se feliază mărul, se păstrează câteva felii, se stropesc cu suc de lămâie, se ornează tortul cu acestea. Tortul se păstrează la rece până la servire.