Flag

Tort de caise cu grilaj

1 bucată
Medie
40
Pentru momentele speciale din viața ta
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru cremă
2 conservecompot de caise (masa netă 240 g)
250 mllapte
1 plicCremă pentru tarte Dr. Oetker
Pentru aluat
300 gfăină
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
125 gbrânză dulce degresată
100 mllapte
100 mlulei
1 prafsare
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 lingurițeEsență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
Pentru ungere
3 - 4 lingurilapte

Afișare produse

Picture - Cremă pentru tarte Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici (480 g). Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut.

2

Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă totul cu mixerul la început la viteză mică și apoi la viteză mare până la obţinerea unui aluat neted. (Nu amestecați prea mult, aluatul devine lipicios).

3

3/4 din aluat se pune într-o formă de copt. Din aluatul rămas se formează 8 fâșii.

4

Se pune crema de tarte în tavă peste aluat, se presară cubulețele de caise și se întind fâșiile de aluat sub formă de grilaj pe suprafața umpluturii și se ung cu puțin lapte.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C

5

Se scoate prăjitura din formă şi se lăsă să se răcească pe un suport sau grătar de bucătărie.