Flag

Tort Mușuroi de cârtiță

despre 16 porții
Medie
40
Un tort cremos cu vișine și banane
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tortul se poate prepara cu maxim o zi înainte de servire.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4albușuri
125 gunt sau margarină moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
4gălbenușuri
50 gfăină
10 gCacao Dr. Oetker
4 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
75 galune măcinate
100 gfulgi de ciocolată
Pentru cremă
1borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
250 gbanane
2 lingurisuc de lămâie
600 mlsmântână dulce (32% grăsime)
3 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
25 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătire: Se unge fundul formei rotunde de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Albușurile se bat se spumează. Untul sau margarina se pune într-un vas de mixare și se freacă spumă, folosind mixerul (paletele de batere). Se încorporează zahărul și zahărul vanilinat sub amestecare continuă, până se obține o masă omogenă. Se încorporează apoi gălbenușurile, treptat, unul câte unul, la viteză mare. Se amestecă făina cu cacaua, praful de copt, alunele măcinate și fulgii de ciocolată iar amestecul rezultat se încorporează în compoziție, în două porții, la viteză medie. La sfârșit se încorporează albușurile spumă, folosind mixerul, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

După coacere, blatul se lasă în formă cca 10 minute, apoi se scoate și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Se scobește blatul cu ajutorul unei linguri pe o adâncime de circa 1 cm, lăsând o margine lată de circa 1-2 cm. Firimiturile de blat se colectează într-o farfurie.

4

Crema: Vișinele din compot se lasă la scurs pe o sită, apoi se așază pe un prosop de hârtie. Bananele se curăță de coajă, se taie în jumătăți, de-a lungul, se stropesc cu suc de lămâie și se așază în scobitura din blat. Printre banane se repartizează vișinele.

5

Smântâna pentru frișcă, împreună cu întăritorul de frișcă, zahărul și zahărul vanilinat se bat spumă tare și se așază sub forma unei cupole peste fructele din blat. Se acoperă crema cu firmiturile de blat. Acestea se apasă ușor pentru a adera mai bine la spumă. Tortul se păstrează cel puțin 1 oră la frigider.

  • Tortul se poate prepara cu maxim o zi înainte de servire.