Se separă ouăle cu grijă. Se amestecă albușurile cu un praf de sare și se bat spumă, folosind mixerul. Se adaugă apoi, treptat, zahărul. Când spuma este tare, ca pentru bezele, se încorporează câte un gălbenuș, amestecând cu o lingură de sus în jos (în acest mod, albușurile își păstrează consistența, iar blatul va fi pufos).
Se adaugă uleiul, coaja rasă de lămâie/portocală și esență de vanilie. Se încorporează făina, apoi se adaugă praful de copt, stins în prealabil cu 1 lingură de suc de lămâie.
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Aluatul se toarnă în tavă și se introduce la cuptor.
Durată de coacere: despre 40 - 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După ce s-a răcit, blatul se fărâmițează cu mâna sau folosind un robot de bucătărie. Se spumează smântâna cu zahărul pudră, apoi se adaugă blatul fărâmițat și brânza mascarpone. Se amestecă totul, până când se obține o compoziție omogenă. Din compoziția rezultată se formează biluțe, care se păstrează la rece timp cca. 30 minute pentru a se întări.
Se prepară glazura de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot biluțele de la frigider, iar în mijlocul fiecăreia se înfige câte un bețişor din plastic. Cake pops-urile se acoperă cu glazura de ciocolată și se decorează cu ornamente colorate.
Rețete asemănătoare
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii